Ђаци у Товрљану добили таблет уређаје

 

У Основној школи „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани, данас су уручени таблет уређаји ученицима издвојеног одељења ове школе у Товрљану.

Уручењу ове донације, коју је обезбедило Удружење „Истина“ из Београда, присуствовала је већница за образовање и социјална питања Градског већа Прокупља, Катарина Вељовић.

 

-Пре свега желим да се испред локалне самоуправе захвалим Удружењу „Истина“ које је нашим ученицима у селу Товрљану поклонило пет таблет уређаја. Како ову школу похађају ученици од првог до четвртог разреда, ова донација ће им омогућити да сазнају на који начин се одржава онлајн настава коју похађају старији ученици, као и да користе све предности савремене комуникације, казала је већница Вељовић и истакла да Град Прокупље настоји да свим ученицима, како у школама у граду, тако и на сеоском подручју, обезбеди подједнаке услове за образовање.

 

Удружење „Истина“ у Београду постоји већ сто година и свој хуманитарни рад усмерава тамо где је помоћ најпотребнија.

Наш рад углавном је усмерен на образовни систем и помоћ малим школама, које можда још увек немају савремене услове за рад. Актуелна епидемиолошка ситуација  је проширила наше деловање, тако да смо ових дана помагали и ковид болнице, казао је представник Удружења „Истина”, Бранко Милорадовић.

Колико је ова донација од значаја за ученике из Товрљана, истакао је директор ове школе  Горан Марјановић. Он се овом приликом захвалио донатору и казао да ће ови мали основци сада, као и деца у градским школама, моћи да користе интернет, да упознају разне занимљиве садржаје и у случају потребе, прате онлајн наставу.

 

Петоро малишана данас је у матичну школу дошло са својим учитељем, Марком Чикарићем.

Свака донација нам много значи, јер савременим наставним средствима омогућујемо нашим ученицима да што боље и лакше савладају градиво,нагласио је Чикарић и додао да је школа у Товрљану итекако сагледана од локалне самоуправе, али и бројних донатора као што је Компанија Леони, Дневни боравак „Сунце“, као и други хумани људи који помажу да ова мала школа ниуком смислу не заостаје за другим школама.

Он се овом приликом захвалио  порталу 24 седам који је својом репортажом о школи и ђацима у Товрљану и иницијатор ове донације и новинарки Ани Глигоријевић .

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*