Нове мере прокупачког Кризног штаба – Забрана рада угоститељских објеката током викенда

 

 
 

На основу мера Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање инфекције вирусом КОВИД – 19, Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља на седници одржаној дана 04.12.2020. године, донео је следећи закључак:

-У циљу превенције и спречавања ширења заразе вирусом КОВИД – 19 на територији града Прокупља се ограничава радно време пружања услуга у  Угоститељским објектима – кафићи, ресторани, барови и ноћни клубови који неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру, без изузетка. Односно, њихово ново радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова.

Угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, такође, неће радити од петка, од 17 часова до понедељка у 5 ујутру.

Фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте неће радити током викенда. У ову групу спадају и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа – центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.

Радно време осталих објеката продавница прехрамбене индустрије, трговинских радњи, малопродајних објеката као и трафика, киоска и слично, где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити, како радним данима, тако и викендом до 21 час.

Апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења, док ће пијаце бити отворене и у данима викенда од 6 часова ујутру до 15 часова.

Изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Они могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час свакога дана.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Спортски објекти се могу користити и викендом за тренинге и одржавање искључиво регистрованих такмичења у надлежности националних спортских савеза.

Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије моћи ће да раде радним данима, као и суботом и недељом, до 17 часова.

Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.

-Контролу ове наредбе спроводиће надлежне републичке и комунална инспекција Градске управе града Прокупља, а овај закључак ступа на снагу даном доношења и  важи до 15.12.2020. године, каже се у саопштењу прокупачког Кризног штаба које је објављено  на сајту Града Прокупља и на огласној табли Градске управе града Прокупља.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*