Ђацима првацима уручени поклони

 
 

Ђаке прваке у Основној школи „Никодије Стојановић Татко” данас су посетили заменик градоначелника Прокупља Дејан Тонић и градски већник за просвету и социјална питања Катарина Вељовић.

У име локалне самоуправе већница Вељовић је свим ученицима, а посебно ђацима првацима, честитала полазак у школу са жељом да буду добри и вредни ђаци.

-Град Прокупље поклања велику пажњу образовању деце и због тога улаже велике напоре да се у свим основним и средњим школама обезбеде добри услови за одвијање наставе. Локална самоуправа ће ове, као и претходних година, традиционално свим ђацима првацима бесплатно доделити уџбенике, изјавила је она и додала да су деца наша будућност.

Прваци су на поклон добили ранац, мајицу и качкет.

Она се захвалила учитељима, наставницима и професорима који ће у наредном периоду деци посветити додатну пажњу због пандемије изазване корона вирусом и на тај начин још једном показати колики је значај посла који раде.

 

Директор школе, Срђан Ковачевић, рекао је да ће у школској 2020/2021. години наставу у школи „Никодије Стојановић Татко“ похађати 796 ученика, а да је по први пут у школске клупе село укупно 87  ђака првака, од којих је 12 у издвојеним одељењима.

-Локална самоуправа је много тога учинила, не само за нашу, него и све друге школе како би ђаци несметано кренули у школе, изјавио је он и додао да се то посебно односи на обезбеђење неопходних санитарних средстава.

У новој школској години, на територији Прокупља, у шест основних школа укупно се уписало 376 ђака првака.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*