“Ђурђевдански концерт” одушевио Прокупчане

Баш као што је било и очекивано, позоришна сала Дома културе синоћ је била премала да прими све оне који су желели да уживају у традиционалном “Ђурђевданском концерту”, који организује ова установа.

На велико задовољство бројне публике, међу којима је била и члан Градског већа за културу Милица Ерић, на овом концерту је певала вокални солиста Радио телевизије Србије Ивана Тасић.

-Свако ко жели да пева врањанске песме, мора да их доживи и проба да разуме менталитет људи нашег краја, јер је врањанска песма пуна емоција, севдаха и мерака. Наше песме су чували од заборава многи познати ствараоци, међу којима и Станиша Стошић. Сада то чинимо ми млађи, чувамо ту исту врањанску песму, која је остала и даље таква, тиха, сетна и осећајна, натопљена жалом за младошћу, истакла је Ивана Тасић.

Она је и пре неколико година била гост на концерту у нашем граду, којим је обележена градска слава Свети Прокопије и још тада је рекла да би радо поново дошла, јер је задовољство певати за Прокупчане.

Да атмосфера буде посебно свечана, потрудили су се и чланови прокупачког КУД „Абрашевић“, који су показали зашто су стално награђивани на фестивалима на којима наступају.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*