На основу броја заштићене деце ММР вакцином, Дом здравља Прокупље најбољи у региону и међу првима у Србији

-Што се тиче имунизације, наша Служба је по свим сегментима, када је реч о броју вакцинисане деце и примљених ММР вакцина током редовне и ванредне вакцинације, најбоља у региону и међу првима у Србији, рекла је начелница Службе за заштиту деце и школске деце прокупачког Дома здравља, педијатар др Верица Бојичић.

Она је то казала поводом акције коју је Дом здравља недавно спровео у склопу обележавања Европске недеље имунизације, са циљем да се јавности укаже на важност како обавезних, тако и препоручених вакцина.

-Током акције, изабрани лекари-педијатри су у директном контакту са родитељима, пре свега деце која полазе у први разред основне школе, указали на значај вакцинације, у циљу спречавања заразних болести, казала је докторка Бојичић.

Она је нагласила да је до почетка ове године у склопу редовне вакцинације, а према распореду, на подручју града Прокупља вакцинисано 97 одсто деце, што је импозантна бројка. Та деца сада су заштићена од епидемије морбила, рубеола, малих богиња, заушака и других сличних болести.

-Колико је наша Служба ефикасна у вакцинисању и колико смо успешно спровели вакцинацију, најбоље се видело током епидемије малих богиња која нас је заобишла и поред тога што је било пуно оболелих у нашем суседству, рецимо у Нишу, казала је др Бојичић.

У складу са слоганом који је пратио овогодишњу акцију Европске недеље имунизације „Свако има право на индивидуално мишљење, али вакцинација је и колективна одговорност“, свим родитељима, али и заинтересованим грађанима приказан је видео у холу прокупачког Дома здравља.

-Имали смо одличну сарадњу и велики одзив родитеља, пре свега деце која се спремају за школу, тако да могу да кажем да смо их готово сто одсто вакцинисали и заштитили од болести, што је и најважније, закључила је др Верица Бојичић.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*