Документарни филм „Покајник у покушају“ награђен у Индији

Документарни филм о цркви Светог Прокопија „Покајник у покушају”, награђен је као најбољи религијски филм у Индији на Tagore International Film Festivalu. Овај филм је, према речима аутора Жикице Јовановића, урађен уз благослов Његовог преосвештенства Епископа нишког Арсенија.

– Била ми је велика част и задовољство да радим на оваквом једном пројекту. Пре свега ми је драго, зато што смо снимили филм о једној великој светињи, која носи име по заштитнику нашег града. Посебно се радујем и томе што ће велики број људи у свету чути причу о храму Светог Прокопија, истакао је аутор филма Жикица Јовановић.

Он је објаснио да филм говори о човеку који је постао инвалид и који је себе пронашао у вери и цркви у свом родном граду.

-Филм „Покајник у покушају“ је тренутно и на First Time Sessions Festivalu у Енглеској, а потом ће учествовати и на Chicago Christian Film Festivalu у Америци, нагласио је Јовановић и додао да су у изради  филма, поред њега као сценаристе и редитеља, учествовали и директор фотографије Војкан Аранђеловић, композитор Ивица Траиловић, дрон оператер Саша Миљковић и секретар режије Бранислав Росић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*