Градоначелник Прокупља потписао уговор са представницима Компаније Лидл

 25. February 2021.

 
 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић данас је потписао уговор са представницима немачке компаније Лидл Србија, која је на лицитацији изабрана као најповољнији понуђач за куповину земљишта и отварање супермаркета у Прокупљу.

Градоначелник Прокупља захвалио се директорима ове мултинационалне компаније која је Прокупље препознала као изузетно повољну локацију за инвестирање.

-Потписивање овог уговора је од великог значаја за Град Прокупље и цео топлички крај. Грађани треба да знају да од овог уговора имају вишеструку добит. Пре свега кроз понуђену цену од више од 87 милиона динара које ћемо максимално квалитетно искористити, и друго, нашим грађанима ова компаније ће понудити широк асортиман брендираних производа по веома повољним ценама, што ће све допринети побољшању општег стања у нашем граду, казао је Аранђеловић.

Према његовим речима, на основу потписаног уговора, у року од 18 месеци земљиште  треба привести намени, када се очекује и отварање немачког супермаркета у Прокупљу.

Потписивању уговора  присуствовали су и начелник Топличког управног округа, Златан Миљковић и председник Скупштине Града Прокупља, Дејан Лазић.

Начелник Топличког управног округа, Златан Миљковић, изразио је задовољство што једна велика немачка трговинска компанија долази у топлички крај и Прокупље.

-Драго ми је што је један од лидера у Европи наш партнер и мислим да је то за све нас велики успех. За мање од три године, од када је Лидл присутан у Србији, ми већ имамо уговор и дефинисану сарадњу, казао је Миљковић и истакао да је долазак Лидла весник ужурбаног развоја топличког краја, јер за само два, три месеца очекује се отварање Привредне зоне „Хисар“ у Прокупљу, као и почетак изградње аутопута Ниш-Мердаре-Приштина –Драч.

Како истиче, Лидл је први у низу великих инвеститора на простору Топличког округа, и наговештава долазак многих нових инвеститора и целокупни развој топличког краја.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*