Акција подизања свести код младих о опасности од екстремизма

У сарадњи са организацијом Отворено друштво из Ниша, ученици школског парламента Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу учествују у реализацији пројеката “На раскршћу: плурализам или екстремизам.”

Циљ пројекта је да млади препознају елементе говора мржње и опасности од екстремизма и позива на насиље у реалном и дигиталном окружњу.

Заједно са професорима Даницом Марковић и Славицом Стајковић ученици су организовали акцију у центру Перокупља како би становништво упознали са овим пројектом.

-Током трајања акције ученици су настојали да промовишу плурализам и технике превенције којима се може спречити усвајање говора мржње и екстремистички ставови код младих људи, изјавиле су професорице и нагласиле да су задовољне одзивом грађана који су се упознали са начинима спречавања екстремистичких појава код младих.

Током трајања акције грађанима су подељени флајери и заштитне маске са логом “Стоп насиљу”.

Осим прокупачке средње школе, овај пројекат спроводи се и у средњим школама у Нишу, Алексинцу, Белој Паланци, Врању и Књажевцу.

Сарадња професора и ученика Пољопривредне школе из Прокупља са Отвореним друштвом из Ниша траје већ неколико година и у том периоду реализовани су многи пројекти.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*