Дом здравља од Института за јавно здравље затражио додатне дозе вакцина против грипа


-Због великог интересовања грађана за вакцинацију против грипа, прокупачки Дом здравља упутио је молбу Институту за јавно здравље у Нишу да нам током прерасподеле упути додатне дозе вакцина, казала је директорка Дома здравља, др Зорица Момчиловић.
Она је нагласила да вакцинација против грипа у здравственим установама широм Србије још увек траје и да ће се веома брзо знати у којим установама је још остало вакцина.
-Затражили смо додатне вакцине јер наши пацијенти свакодневно зову и интересују се, тако да, чим добијемо одговор или вакцине, обавестићемо грађанство да настављамо вакцинацију, рекла је директорка Момчиловић.
Како је навела, овогодишњу вакцинацију против грипа, пратило је незапамћено интересовање Прокупчана, тако да су за непуне две недеље, у рекордном року, потрошене све залихе, односно свих 1.600 доза вакцина против сезонског грипа.
-Вакцинација је успешно изведена у веома кратком року због велике заинтересованости грађана да се на тај начин заштите од грипа, па смо дневно давали и по 200 вакцина, казала је директорка Момчиловић.
Према њеним речима, Дом здравља је на почетку располагао са 1.300 доза вакцина против грипа, што је било за 100 више него претходне године, али је због великог интересовања грађана, од Института за јавно здравље у Нишу позајмио још 300 доза. Међутим, показало се да ни то није довољно.
Како је навела, у односу на претходне године, ове је 30 одсто више грађана Прокупља вакцинисано, а новина је и да је ове године, 107 запослених у тој здравственој установи, примило ову вакцину као обавезну.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*