Спроведена још једна акција бесплатних превентивних прегледа


У прокупачкој Општој болници „Др Алекса Савић“, успешно је спроведена још једна акција бесплатних превентивних прегледа. Могућност да потпуно бесплатно, без упута и заказивања, провери своје здравствено стање, овога пута искористило је 287 грађана са подручја Топличког округа.
Захваљујући Министарству здравља Републике Србије, у 16. по реду акцији, грађани су имали могућност да обаве неуролошки и офталмолошки преглед, као и ЕКГ преглед, контролу крвног притиска и вредности шећера у крви.
-Прегледи су организовани у Болници и припадајућим амбулантама, како би овај вид здравствених услуга могли да искористе и грађани из удаљених градских подручја. Само у Општој болници прегледано је 106 лица, од којих је 37 обавило неуролошки преглед, 57 офталмолошки, док је 90 лица урадило ЕКГ преглед, контролу крвног притиска и вредности шећера у крви, саопштено је из прокупачке Болнице.
Значај ове акције Министарства здравља, као и унапређење јавне свести о значају превенције, најбоље потврђује податак да је током 15 спроведених акција, више од 325.000 грађана Србије обавило превентивне прегледе, а од тог броја неколико хиљада њих упућено је на даљу дијагностику.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*