Дружење кроз спорт


У склопу посете ученика из француског града Епона и наставка дружења са гиманазијалцима из Прокупља, организован је спортски дан, односно утакмице у кошарци и фудбалу. Спорт приближава људе, уклања препреке, најбољи је начин за дружење младих људи и склапање нових пријатељстава која не познају границе.
-Успели смо да унапредимо односе Прокупља и Епона. Кренули смо у реализацију пројекта, ми смо били партнери у пројекту а носиоци су били људи из Епона. Замишљено је да деца из Француске буду гости у Србији десетак дана, а онда би се узвратна посета одржала почетком децембра. Велики број наших ученика узело је учешће у пројекту и око 50 гимназијалаца из Прокупља биће укључено у разне активности. Кроз овај пројакат, Гимназија ће добити поклон у виду интерактивне табле и новог пројектора у вредности од око 2000 евра, рекао је Драгослав Минић, директор Гимназије у Прокупљу.
Делегација средњошколаца из Епона, боравиће у Прокупљу десетак дана, где ће се дружити са прокупачким гимназијалцима, обилазити град и упознати природне лепоте прокупачког краја.
-Најважнији циљ смо испунили, а то је дружење деце из Прокупља и Француске. Овим пројектом, градимо бољу будућност и обогаћујемо везе између наше две државе и наша два народа. До краја, посетићемо градове око Прокупља и мислим да је све то лепо, а поменућу и узвратну посету која следи 3. децембра. Додао бих да су за ова прва три дана боравка у Србији, деца из Француске одушевљена. Нису могла да замисле да су Србија и Прокупље тако отворени ка другој култури и ка свету. Пуна су позитивних утисака и само истичу како је Србија лепа, како је Прокупље лепо и како су људи пријатни и срдачни. Желим на крају да истакнем да један део пројекта подразумева кречење учионице у Гимназији заједничким радом француских и српских ученика. Та учионица биће опремљена интерактивном таблом и новим пројектором, што је поклон града Епона Гимназији у Прокупљу, истакао је Ивица Јовић, заменик градоначелника Епона.
Дружење се наставља вечерас на Белом Камену, где је планирано да деца из Француске наше Гимназијалце упознају са новим друштвеним играма.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*