„Пажљивкова правила у саобраћају“ за све прваке од Града Прокупља

По традицији, и ове године, прваци у Прокупљу добили су од Града на поклон књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“. Како би им уручили књиге, ученике првог разреда Основне школе „Ратко Павловић Ћићико“, посетили су градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић.
Кроз ову акцију, коју Град Прокупље спроводи у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају Републике Србије, по први пут су прваци добили и бојанку, кроз коју ће, док боје саобраћајне знаке, учити и нека правила у саобраћају.
-Деца су наше највеће богатство и с обзиром на то, њихову безбедност морамо подићи на највиши могући ниво, рекао је градоначелник Симоновић.
Он је истакао да су малишани будућност Прокупља и да ће, кад одрасту и постану зрели и одговорни људи, и они радити на побољшању живота и рада неких нових генерација прокупачких ђака.
И већница за просвету, омладину и спорт је поздравила прваке Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ и поручила да ће им „Пажљивко“ помоћи да се још боље брину о себи док долазе у школу и одлазе својим кућама.
-Ови занимљиви приручници, омогућиће деци да и на овај начин стекну основна знања о томе како да се понашају у саобраћају, како би у сваком тренутку били безбедни, нагласила је Ранђеловић.
Овај приручник је подељен свим ђацима првацима у школама на територији града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*