Скупштина Града Прокупља поклонила телевизор Школи у Товрља

Начелнк Топличког управног округа Милан Аранђеловић, председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић и начелник Градске управе Прокупља Никола Копривица посетили су издвојено одељење Основне школе “Светислав Мирковић Ненад” из Мале Плане у селу Товрљане, и том приликом, уручили учитељу и ученицима телевизор, поклон Скупштине Града Прокупља.
У овој четвороразредној Школи, која је од Прокупља удаљена више од 30 километара, наставу похађа шест ђака.
Након обиласка учионице и разговора са учитељем Марком Чикарићем, председник Скупштине Дејан Лазић је рекао да локална самоуправа чини све да деца и у сеоским школама, имају исте услове као и њихови вршњаци у граду.
-Представници локалне самоуправе често су присутни не само у Товрљану, неко и у Арбанашки и Крушевици. Својим посетама и разговорима са мештанима, они показују да су им сва подручја Прокупља важна, изјавио је учитељ Марко Чикарић и додао да су надлежни из Градске управе, у протеклом периоду допринели да се обезбеде адекватни услови за боравак и школовање деце у овој најудаљенијој Школи на територији Прокупља.
У име ученика и њихових родитеља, као и мештана, он се захвалио председнику Скупштине Града Прокупља, Дејану Лазићу, на поклону.
-Телевизор, као наставно средство, много нам значи. Сада ће презентација наставних садржаја из скоро свих предмета, уз помоћ овог телевизора, бити много садржајнија, изјавио је учитељ Чикарић.
Током свог боравка у Товрљану, Милан Аранђеловић, Дејан Лазић и Никола Копривица, обишли су радове на обнови цркве Свете Петке.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*