Душек као из продавнице уз помоћ чудотворне соде бикарбоне

Да ли знате да се у душеку вашег кревета налази на милионе мртвих ћелија коже, прашине и гриња?!

Нема човека који свакога дана не проведе бар неколико сати у кревету.

Било да га користите само за ноћни одмор или волите и преко дана да се ушушкате, грицкате нешто уз филм, овај удобни комад намештаја је свакако један од оних у којима волимо да проведемо време.

Разна су својства соде бикарбоне због који се она сматра готово чудотворном. Медицинска сода може послужити као лек многим стањима, попут надимања, проблема са варењем, потом сода бикарбона се користи и у кувању, а може вам помоћи и да избелите своје зубе. Међутим, исто тако, сода бикарбона је и моћно средство за чишћење. До сада смо већ научили да је од велике помоћи приликом рибања рерне, кухиње, купатила, али исто тако може да вам послужи и као средство којим ћете свој душек у спаваћој соби ослободити прашине и непријатних мириса.

Душек на ком спавате је веома важно да буде чист – ви ту проводите по 7-8 сати сваке ноћи, знојите се, удишете мирисе из њега, скупља се прашина. Једноставан и по ваш буџет економичан начин да га очистите је помоћу соде бикарбоне. Ми ћемо вам дати инструкције како:

Прво добро усисајте цео душек, а потом помоћу ситне цедиљке равномерно распоредите једно паковање соде бикарбоне преко целе површине душека. Након што сода одстоји неколико сати – што дуже то боље, поново усисајте душек.

У случају флека на душеку или на каучу, можете урадити следеће:

Помешајте 1 супену кашику соде бикарбоне са исто толико детерџента за прање. Потом у то успите 250 мл кључале воде и 4-5 кашика деветопроцентног сирћета. Смеса коју сте добили ће пенити и одмах је спремна за употребу. Нанесите ваше средство на флекаву површину, оставите да делује 5-10 секунди, па уконите важном крпом. Овај поступак можете понављати неколико пута док не добијете жељени резултат, али водите рачуна да не избледите боју тканине.

Осим што ћете од сада спавати у здравом „окружењу“, ваш кревет ће и дивно мирисати!

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“30″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*