Фестивал “Бескрај 10 квадрата” овог месеца у Прокупљу


-У години када се у Прокупљу обележава 100 година позоришта, од 20. до 29. августа одржаће се и јубиларни, пети по реду, позоришни Фестивал “Бескрај 10 квадрата”, који ће окупити позоришне трупе из Топлице и Србије, рекао је прокупачки глумац Мирољуб Мировић Фацир, директор Варошког позоришта “Хистрион“, у чијој се организацији одржава овај Фестивал.
Ова година је изузетно важна за позоришну уметност у Прокупљу јер се обележава 100 година од прве позоришне представе, 50 година уметничког рада прокупачког глумца Мирољуба Мировића Фацира и пет година Фестивала “Бескрај 10 квадрата“.
-Поменути Фестивал је карактеристичан по томе да се представе играју на отвореном, на спортским теренима, трговима, дечијим игралиштима, у баштама ресторана, на излетиштима, у парковима, што привлачи велики број гледалаца, рекао је Мирољуб Мировић.
За овогодишњи Фестивал, предвиђене су четири представе из Горњег Милановца, Блаца и Прокупља, од којих ће две, због величине глумачког ансамбла и компликованог извођења, највероватније бити приказане у затвореном простору, односно у сали Дома културе.
Фестивал “Бескрај 10 квадрата” се организује под покровитељством Града Прокупља, прокупачких установа културе и бројних спонзора.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*