Ученици Пољопривредне школе убиру плодове свог рада


И док се ученици других средњих прокупачких школа одмарају, то се не би могло рећи за њихове вршњаке из Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља”. Ученици ове Школе, током целог лета, на школској економији, која се простире на површини од близу 15 хектара, обављају професионалну праксу.
Координатор практичне наставе у Пољопривредној школи, Мирослав Митровић, каже да током летњих месеци у четири групе, по 15 радних дана, ђаци одрађују праксу.
-На школској економији ученици првог, другог и трећег разреда општег смера, у склопу наставног плана и програма, имају и практичан део наставе током летњих месеци. Они у пластеницима, на фарми кока носиља, школској радионици, у воћњацима и школском дворишту, одговорно и стручно раде свој посао, рекао је он.
Митровић истиче да је у пластеницима до краја јула обрано скоро 800 килограма парадајза, и по 100 килограма краставаца и паприке.


Осим ратарских култура и јаја, грађани су куповали и кајсије, брескве и друго воће, произведено на школској економији.
Током прве косидбе, покошено је 77.000 килограма сирове детелине, а пожњевено 3.100 килограма пшенице.
Очекује се да ове године род шљиве стенлеј буде већи за 50 одсто у односу на прошлу годину, када је убрано 32.000 килограма овог воћа.
-Задовољан сам односом ђака према професионалној пракси. Уз стручни надзор професора и наставника, у потпуности извршавају све постављене задатке, каже проф. Витомир Михајловић и додаје да је обављена стручна пракса, један од услова за упис у наредну школску годину.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*