Глумица Љиљана Јакшић гост прокупачког позоришта: Ово аматерско се носи у дубини душе, чува и воли


Гост прокупачког Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ поводом обележавања јубилеја ове установе, била је и професионална глумица Љиљана Јакшић, рођена Прокупчанка. Она је том приликом наступила заједно са глумцима, а „даске које живот значе“ и сада је, како каже, осетила као нешто врло живо и њој изузетно блиско.

-Све је дивно, као да сам се вратила у време од пре 40 година отприлике. Толико ми је све лепо и живо у души и сећању, да сам се једва суздражала да ми не крену сузе, пре изласка на сцену. Ништа драже ми се није десило у последњих неколико година. Бити на овој сцени је поновни почетак нечега веома лепог, некад проживљеног, рекла је овом приликом Љиљана Јакшић.

Она је истакла да се радовала што ће поделити тренутке среће са глумцима који у Прокупљу обележавају овај велики јубилеј позоришта.

-Ово је иста сцена где сам некада давно радила у представама „Подвала”, „Тотови“, а посебно важну истичем представу „Смрт Омера и Мериме“, где ми је Хранислав Драгутиновић из првог реда давао индикације, а ја покушавала да савладам монолог Мериме која умире. То је била сцена која је увек добијала аплауз кад  год смо је играли. После те представе сам одлучила да одем на Академију, јер ја сам овде била најпре као девојчица, која је седела у петом реду и гледала пробе своје сестре, желећи да једног дана и ја станем на ту сцену. Убрзо сам добила прво статирање, па прву улогу и ту је све почело и ту се негде у мојој души све поставило на право место. Захваљујући овдашњим позоришним људима, који су увек били толико искрени, драги и радили здушно, пуна срца, све и увек до краја, ја сам научила да управо тако радим. Они су то тада усадили у мене и ја, ево и дан данас, за својих 38 година радног стажа у позоришту радим исто тако, здушно и колико год могу у том моменту и свим срцем. Ово аматерско се носи у дубини душе, чува и воли. Много ми је драго што сам имала част да будем на овој прослави 100 година позоришта, нагласила је глумица Јакшић.

Она је на Академији, са искреним жељама и видним задовољством што дели тренутке нове позоришне историје у Прокупљу, поручила и глумцима аматерима, али и публици да чувају и негују позориште, јер оно представља лепши део живота сваког од нас.

Глумица Љиљана Јакшић, која се у позоришни живот винула са прокупачке позоришне сцене, тренутно ради на пројекту „Вук Караџић“, где игра улогу Мине Караџић.

-Представа се дешава у музеју Вука и Доситеја и јако бих волела да са њом гостујем у Прокупљу, јер је изузетно значајна. Говори о емотивној исповести Мине Караџић, о животу Вука Караџића и њихове породице, нагласила је глумица Љиљана Јакшић, која свој родни град и људе у њему увек носи у срцу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*