Са данашњег скупштинског заседања: Усвојена Одлука о максималном броју запослених на неодређено време


На данашњем скупштинском заседању у Прокупљу, одборници су усвојили важне одлуке за град и грађане, а једна од њих је Одлука о максималном броју запослених на неодређено време.

Како каже градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, Град Прокупље добио је сагласност за додатно запошљавање четири васпитачице, што ће много значити грађанима, обзиром да ће листе чекања бити смањене.

-Кадровска комисија Министарства државне управе и локалне самоуправе прихватила је наш захтев на основу промене статуса, пошто је Прокупље сада град… Добили смо сагласност, те ће у наредном периоду бити запослене четири нове васпитачице, истакао је градоначелник Симоновић.

Према његовим речима, локална самоуправа има 735 стално запослених радника, али је због природног одлива, одласка у пензију и слично, дошло до прерасподеле на радним местима и тако се указала прилика за ново запошљавање.

-Ово је веома позитивно за нас и у наредном периоду можемо очекивати још радних места, казао је Симоновић и нагласио да су запошљавањем четири васпитачице, добили и деца и запослени.

-Нама треба још васпитачица и још нових места за децу у вртићима и у том циљу смо већ разговарали са ресорним Министарством и руководством фабрике „Леони“, па се у догледно време у Прокупљу могу очеквати још два нова вртића у којима ће бити места за сву прокупачку децу, истакао је градоначелник Симоновић.

У даљем току седнице, одборници су усвојили и предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини Града Прокупља за 2019. годину.

На данашњем заседању, Скупштина је потврдила мандат новом одборнику Владимиру Ђорђевићу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*