Град Прокупље наградио најбоље ђаке

Град Прокупље је ове године, пети пут заредом, књигама наградио ђаке генерације, носиоце Вукових диплома и учеснике републичких такмичења прокупачких основних и средњих школа. Тим поводом, у Дому културе, одржан је свечани пријем за ове ученике, када су им заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић уручили награде.

Ове године, Град Прокупље наградио је 56 најбољих ђака из основних и 30 из средњих школа, али и велики број оних који су освојили прва три места на републичким такмичењима.

-Ви сте наши најбољи ђаци, носиоци најпрестижније дипломе нашег образовања, дипломе која носи име оца наше писмености, Вукове дипломе. Ви сте освајачи награда и учесници републичких  такмичења у знању и спорту. Драга децо, ви сте понос нашег града и његова будућност. Морамо да поштујемо ваш уложени труд, ваше прегалаштво и одрицање на победничком путу. Сигуран сам да овај успех дугујете својим професорима, али и родитељима који су вам све време били подршка и чији сте ви највећи животни понос. Зато смо данас сви овде, да истакнемо ваш успех и да вас представимо као најбоље ђаке, јер наша је обавеза да истичемо најбоље и да такву децу узимамо за пример генерацијама које долазе, а ви то сигурно јесте, нагласио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

.

Велики број носилаца Вукових диплома и других признања, најбољи је показатељ колико је Прокупље богато знањем. Ови млади људи уложили су велики труд, како би постигли величанствене резултате. Својим оценама, знањем и успехом, доприносе томе да углед града расте и као такви, најбољи су амбасадори града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*