Град Прокупље спреман за зиму

 

У време владавине Демократске странке, комунално предузеће у Прокупљу имало је само једну машину, и то неисправну. Била је машина ту физички, кол’ко да се каже да је има, али ничему није служила. Али зато се снег чистио и зими а Бога ми и лети. Многи се са горчином сећају, и никада неће да забораве када се снег товарио у камионе, као ни расписивање силних јавних набавки за чишћење снега и фактурисање истих током целе године, нарочито у току летњих месеци, у време одмора, када функционери породично одлазе на море.


Данас комунално предузеће у Прокупљу поседује читав возни парк, и по потреби је одржавало улице и чистило снег по граду и околним селима а од локалне самоуправе добијало средства само на основу обављеног посла. И што је најважније, више се не чисти снег лети јер је чини се, након завршетка жуте владавине, зима престала да јуна и јула месеца „посећује“ Прокупље и сконцентрисала се само на децембар, јануар.
– Имамо три трактора са раоницима и посипачима соли,
ИЦБ (комбинивана машина) са раоником, камион са раоником, кажу из ЈКП „Градски водовод“ у Прокупљу.
Из локалне самоуправе додају да грађани немају разлога за бригу јер је Јавна набавка за зимско одржавање путева у износу од нешто преко осам милиона динара расписана, те само остаје да се види да ли ће они који буду чистили градске улице и села и ЈП „Путеви Србије“ које брине о магистралном путу, ове зиме имати пуне руке посла, или ипак не…

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*