Градоначелник Александар Симоновић: Захваљујући домаћинском пословању, реконструисани многи сеоски путеви и градске улице, у плану још много тога

Ове године, за инфраструктурне радове определили смо 160 милиона динара. Највећи део тог новца биће утрошен за реконструкцију сеоских путева и градских улица, изјавио је данас, на конференцији за новинаре, градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Конференцији су присуствовали и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и члан Градског већа задужен за  инфраструктуру Жарко Копривица.

По речима градоначелника, ове године, посебан акценат стављен је на реконструкцију улица у селима са великим бројем становника.

-У Горњој и Доњој Стражави, Доњој Трнави, Бабином Потоку, Малој Плани, Микуловцу, Новом Селу, Костеници, као и у другим прокупачким селима са великим бројем младих, обезбедићемо добре услове за живот и рад, бар приближно онима који постоје у граду, изјавио је градоначелник Симоновић.

Према његовим речима, у циљу унапређења услова живота житеља Прокупља, урађени су пројекти за реконструкцију девет градских улица, па ће у другој фази радова на појединим улицама у граду, које су асфалтиране, бити постављени ивичњаци и уређени  тротоари.

-До сада су закључени уговори у укупној вредности од 45 милиона динара са извођачима, рекао је градоначелник Симоновић и подвукао да је расписана јавна набавка за техничко-пројектну докумантацију за реконструкцију још 11 градских улица.

-Са Канцеларијом за управљање јавним улагањима потписан је уговор о почетку радова на измештању Опште болнице у просторије Дома здравља. У првој фази, чија је вредност без ПДВ 821 милион динара, биће реконструисан кров, фасада и столарија. Процедура око одабира извођача радова требало би да траје око два месеца, да би након тога кренули радови на објекту, истакао је Симоновић.

Говорећи о роковима плаћања, градоначелник је нагласио да се сада све уредно плаћа, те да је Прокупље постало привлачно за извођаче радова.

-За разлику од претходног периода, сада се извођачима свих радова на територији Прокупља врши исплата према потписаном уговору. Наше опредељење је такво да ниједан посао не започињемо, ако нису обезбеђена средства. Домаћинским пословањем у претходних неколико година, створили смо стабилну финансијску ситуацију у буџету и због тога је наш град постао велико градилиште и омиљено место за извођаче радова, закључио је градоначелник Симоновић.

Члан Градског већа задужен за инфраструктуру Жарко Копривица је овом приликом истакао да су за асфалтирање сеоских улица у овој години планирана средства у износу од 34 милиона динара.

-За текуће одржавање пута у Малој Плани, Бериљу, за путни правац Здравиње-Сварче, Горња Бресница, Велика Плана, за насипање пута и реконструкцију сеоског дома у Клисурици, изградњу пешачке стазе у дворишту Техничке школе, изградњу потпорног зида у Балканској улици и другим улицама, до сада је уложено више од 5.760.000 динара, казао је Копривица.

Он је подвукао да се, осим радова на путној мрежи, радило и на водоводној и канализационој мрежи, изградњи пешачких стаза, чишћењу канала, изградњи степеништа у појединим деловима Прокупља.

-Време, када смо говорили о враћању наслеђених великих дугова је иза нас. Стање у градском буџету је такво да сада са задовољством говоримо о развојним пројектима који ће допринети да грађани Прокупља имају лепше и боље услове живота и рада, додао је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Он је такође истакао да се многа средстава која се улажу у  инфраструктурне објекте, осим из градског буџета, издвајају и из републичких фондова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*