Градоначелник Прокупља поделио новогодишње пакетиће деци

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић приредио је пријем за децу из социјално угрожених породица и том приликом им уручио новогодишње пакетиће.

-И ове године потрудили смо се да обрадујемо наше најмлађе суграђане и да им поводом наступајућих празника поделимо новогодишње пакетиће. Обезбедили смо 500 пакетића, намењених деци из социјално угрожених породица, са жељом да свако дете у нашем граду осети радост коју доносе празници, изјавио је градоначелник Симоновић.

Према његовим речима, у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом Прокупље, сачињена је листа најугроженијих породица, међу којима су вишечлане породице, породице слабијег материјалног стања или без прихода, тако да је свако дете до 12 година старости добило новогодишњи пакетић.

Градоначелник Прокупља истиче да ниједно дете на треба да остане без новогодишњег пакетића, и да је зато Град определио средства и обезбедио око 1.400 новогодишњих пакетића.

-Јуче смо обишли Дневни боравак „Сунце“ и новогодишњим пакетићима обрадовали кориснике ове установе, као и чланове разних удружења у Прокупљу. Циљ нам је да деца и млади увек буду на првом месту, тако да смо и у наредној години највише средстава определили за децу, почев од побољшања услова за боравак у вртићима, основним и средњим школама, али и за награђивање најбољих ученика и студената, истакао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*