Градоначелник Прокупља примио вакцину и позвао грађане да се пријаве

 
 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, данас је у Дому здравља на пункту за вакцинацију примио вакцину против корона вируса кинеског произвођача „Синифарм, која је тренутно на располагању грађанима Прокупља.
Једини начин да победимо овај опаки вирус је масовна имунизација становништва. Искористио сам своје грађанско право и заједно са својим суграђанима, који се у Прокупљу у великом броју пријављују за вакцинацију, примио вакцину. Могу да кажем да се осећам одлично након вакцинације и препоручујем свим грађанима да се на овај начин заштите од корона вируса, изјавио је градоначелник Аранђеловић и овом приликом позвао све грађане да се пријаве и вакцинишу како би заштитили себе, своје најближе и комплетну заједницу.

 

 

Град Прокупље je у складу са препорукама Министарства државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије на својој веб страници поставиo банер ка порталу еУправе, како би грађани Прокупља, на лак и једноставан начин могли да искажу своју заинтересованост за вакцинисање против Ковид -19.
Дом здравља у Прокупљу је вакцинацију грађана организовао на три пункта у овој установи, а спроводиће је шест медицинских екипа које чине лекар и два техничара/медицинске сестре.


По утврђеном плану и начину вакцинације, грађани који су се пријавили за вакцинацију најпре треба да на пункту попуне сагласност за понуђену вакцину. Након тога ће их примити медицинска екипа, где ће лекар обавити неопходан преглед, а након вакцинације и после периода од 15 до 30 минута могу напустити пункт.


Данас је вакцину кинеског произвођача примила и министарка за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић. Она је изјавила да се приликом пријављивања није определила коју вакцину жели да прими. Такође је истакла, да је вакцинација у Србији одлично организована и да сви грађани треба да се вакцинишу, како би се што пре сви вратили у нормалне токове живота.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*