Градска чистоћа, а чистача ни на видику

Јавно – комунално предузеће „Хамеум“, има око 300 радника. Од тог броја, половина је запослена у администрацији! Да, добро сте чули. Половина запослених у најважнијем градском предузећу, које брине, у овом случају које би требало да брине о хигијени у граду, о улицама, парковима, смећу има своју канцеларију и фотељу. Залебише се у време бивше власти, плата редовно леже на рачун и нема зиме. А исти ти, који их доведоше, данас су најбучнији како је град прљав.

Чак 300 радника, од тога 150 у администрацији, значи остаје 150. Ако од тог броја одузмемо 32 портира, па 24 читача воде, па 56 оних који су константно на боловању… Град нам је и чист како може да буде, обзиром да активних физикалаца има двадесетак.

– За Јавно – комунално предузеће „Хамеум“, издваја се око 300 милиона. Већи део тих пара иде на плате, каже добро обавештени извор из Градске управе.

Само двадесетак активних физикалаца за читав град? И да иронија буде већа, улице и паркове чисте они који су запослени на одређено.

– Надлежни у граду морају овај проблем да реше. То је њихова дужност. У већини предузећа је овако. Знамо да су сви они запослени у време бивше власти, али шта сад, треба да пустимо тако и да окрећемо главу од проблема? Неко мора ово да реши. Велики новац се издваја, а за шта? Само неколицина стварно ради свој посао а остали се гурају по канцеларијама и испијају кафе и чекају 15 сати да иду кући, каже један Прокупчанин.

Било како било, биће нам боље кад оно „хоћу на државне јасле, да ништа не радим“ буде искорењено, и кад свако почне да ради оно за шта је плаћен, кад се једном заувек утврди потреба за кадровима у једном предузећу или установи. А не овако, градска чистоћа, а чистача ни на видику.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*