Поплаве погодиле Прокупље, представници Града на терену, рашчишћене критичне тачке

 
 

Од невремена због снега и леда које је блокирало путеве и многа прокупачка села оставило без струје није прошло ни двадесетак дана, а сада сеПрокупље суочава са новим неприликама изазваним временским непогодама.

Наиме, због кише која је прошле ноћи падала без престанка, дошло је до бујања водотокова другог реда и изливања река из корита, те су тако поплављени Бумбурак, Рангина мала, Доња Трнава, Бресничић, Поточић, Белољин. Представници локалне самоуправе су од јутрос на терену.

– Највише су страдали пољопривредни засади, пропусти, мостови, путна инфраструктура. У појединим местима, поплављена су нека дворишта и куће, и то углавном подрумске просторије. Одмах смо изашли на терен, са свом потребном механизацијом, тако да су критичне тачке рашчишћене. Обишли смо и поплављена домаћинства. Киша је престала, вода се повлачи у корита, кажу из локалне самоуправе.

Ситуација се и даље прати, посебно водостај Топлице који је у порасту, а све градске службе су приправне и дежурају и током ноћи. Колику су штету претрпела поплављена подручја, биће накнадно утврђено.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*