Очајно стање у спортској хали

За плате запослених у Спортској организацији 50 милиона, а Хала и терени прљави

Што у незваничном разговору, што званично, путем анкета, велики број грађана Прокупља, пожалио се на рад и функционисање Спортске организације Прокупље. Наиме, Прокупчани су незадовољни условима у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, за коју кажу да је много прљава, те како су нам појединци рекли (да ли у шали или не) – корона вирус је кренуо из Вухана, а нека следећа зараза кренуће из Спортске хале Прокупље.

– Прљаво, нема грејања… Питам се шта по читав дан ради оволики број радника, имају ли хигијеничаре или су сви вајни шефови?! Многи би све у животу дали да нађу овде посао, да имају сигурну плату и здравствено, а не да цепају дрва за бакшиш… И поштовали би тај посао и истински радили. А ова господа ужива од наших пара. Јад и беда, каже један Прокупчанин.

Како нам је казао добро упућени извор из локалне самоуправе, ови проблеми заиста постоје.

– У старту је све почело наопако. Бивша власт је напунила Халу радницима, а знали су да иста нема употребну и грађевинску дозволу. Лако је запошљавати, али та установа треба да функционише. Где су сад ти бивши, да одговоре на нека питања народу. Лако је запошљавати своје људе, а да ли су за то стручни, и каква кадровска структура треба да буде у некој установи, то није важно, каже наш извор.

Унутрашњост Хале, ужас. Терени, базен, исто.

– Не мораш да будеш много паметан и да завршиш неке велике школе да би знао да овакве организације, или Дирекцију, Водовод, одржавају физички радници а не администрација и шефови. Да се разумемо, битно је све али физички радници су кључ опстанка. У нашем граду све имамо сем физичких радника. И то није сада, него одавно. Запослили жути кумове, побратиме, жене, свастике, и све неки силни руководиоци… И сад се ти исти бивши буне „прљав град“. А како да буде чист, ако имамо само пет, шест хигијеничара? Како да Хала функционише ако је ситуација иста и тамо, пита се наш саговорник.

Колико се издваја за плате 67 запослених у Спортској организацији, контактирали смо локалну самоуправу.

– Годишње за њихове плате, издваја се 50 милиона, сазнали смо од надлежних.

Само за плате, 50 милиона… А где су остали трошкови? Рече неко, колико ли се троши само на тоалет папир, пустите остало. Да бар има резултата, па да човеку не буде криво што је толико утрошено за тоалет папир…

Индустријска зона, модеран здравствени центар, асфалтиране улице, нови вртићи, школе… Све је то лепо. Ал’ ако ту нема радника, истинских радника, него „лези лебе да те једем“…

– Овај проблем некако мора да се реши. Упоредите број радника у Арени и овде код нас. Сматрам да је погрешно да грађани издвајају новац за оне који само испијају кафе и ништа не доприносе. Овим путем позивам локалну самоуправу да реагује, да се ово једном заувек реши, јер је људима дојадило, каже наш саговорник из Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*