Градско такмичење у Еко-квизу у петак у Прокупљу

?????????????????????????????????????????????????????????


Екипе свих основних школа у Прокупљу, у петак, 5. априла, са почетком у 11 сати, у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, по други пут ове године одмериће снаге у знању о екологији путем квиза, који носи назив „Прљаво или чисто није исто“.

На овај начин, Град Прокупље се по други пут прикључује овој републичкој манифестацији, која се као Еко-квиз, већ неколико година, организује широм Србије.

Овај квиз је први почео да организује Град Београд за ученике од петог до осмог разреда основних школа. Еко-квиз је стекао такву популарност међу ђацима, да је проширен на национални ниво. Из године у годину, прикључило му се много градова широм Србије, а од прошле године, у организацији локалне самоуправе, овом квизу придружили су се и прокупачки ђаци.

Циљ овог такмичења је подизање нивоа свести и едукација основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. На овај начин се кроз игру, дружење и забаву презентује значај очувања наше планете.

У квизу ће сваку прокупачку школу и ове године представљати екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда са наставницима, а такмичиће се у играма: рециклажа, мет пирамида, пет кошарка, ћорава бака, као и у еко–питалицама, и еко–слагалици.

Победник овогодишњег такмичења, иде на републичко  такмичење, које ће бити одржано у мају у Сокобањи. Генерални покровитељ градског такмичења је Град Прокупље, у сарадњи са ЈКП „Хамеум“ у Прокупљу. И на овогодишњем такмичењу у нашем граду, као и прошле године, биће присутни представници ЈКП „Градска чистоћа“ из Београда.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*