Јавни позив Града Прокупља за финансирање пројеката невладиних организација и удружења грађана

Град Прокупље расписао је јавни позив за финансирање пројеката невладиних организација и удружења из буџета. Укупан износ средстава намењен за финансирање пројеката невладиних организација и удружења грађана из буџета Града Прокупља за 2019. годину износи 7.900.000 динара.

Право учешћа имају невладине организације, односно удружења грађана, која су регистрована на територији града Прокупља, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као градске, међуопштинске или републичке организације, не краће од шест месеци.

Невладина организација може учествовати са више пројеката, а средства из буџета Града могу се доделити за финансирање највише два пројекта у току једне буџетске године.

Вредност тражених средстава из буџета Града Прокупља, не може бити мања од 50.000 динара, ни већа од 800.000 динара.

Уколико невладина организација конкурише за доделу буџетских средстава у износу до 100.000 динара, није у обавези да обезбеди сопствено учешће у финансирању пројекта, а уколико конкурише за средства преко 100.000 динара, онда је дужна да обезбеди сопствено учешће у новцу у висини од 10 одсто вредности пројекта.

Заинтересоване невладине организације могу преузети конкурсну документацију на сајту www.prokuplje.org.rs. Одлука о избору пројеката невладиних организација који се финансирају из буџета Града Прокупља биће објављена преко средстава јавног информисања, као и на званичној интернет презентацији Града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*