Градско веће Прокупља одлучило: Распуст се продужава за још недељу дана због грипа

Градско веће Прокупља донело је одлуку да се, због смањења могућности ширења вируса грипа и спречавања епидемије, распуст за ученике основних и средњих школа продужи за још недељу дана. Према овој одлуци, која је донета на основу препоруке Владе Републике Србије да се настава не одржава од 18. до 24. фебруара, ученици ће се наћи у клупама 25. фебруара, у понедељак.

-У циљу очувања здравља наше најмлађе популације и смањења могућности ширења вируса грипа не само у школским колективима, него и међу породицама и другим колективима, Градско веће је донело Одлуку о прекиду образовно-васпитног рада у свим основним и средњим школама на територији града Прокупља у периоду од 18. до 24. фебруара 2019. године. Први радни дан биће 25. фебруар. Одлуком је прецизиран и рад Предшколске установе „Невен“, која ће делатност обављати по распореду рада за време зимског распуста, уз препоруку родитељима да, уколико су у могућности, задрже децу у кућним условима, а да децу која имају симптоме сличне групу, не доводе у колектив, каже члан Градског већа за просвету и омладину Маја Ранђеловић.

Што се тиче тренутне ситуације у Прокупљу, у Општој болници „Др Алекса Савић“ тренутно су хоспитализована 24 пацијента код којих се сумња на грип.

У Дому здравља, у задњој недељи јануара евидентирано је 40 оболелих, у првој недељи фебруара-102, а у другој недељи фебруара-105 оболелих.

Пре одлуке Градског већа о продужетку распуста, затражено је и мишљење лекара.

-Број оболелих скочио је са ниске на средњу вредност, а највећи број оболелих, око 60 одсто, чине деца и млади до 18 година. Иако ситуација није алармантна, пожељно је да се школски распуст продужи за још недељу дана, како би ширење вируса грипа било заустављено и под контролом, рекао је др Александар Цветановић, епидемиолог Дома здравља у Прокупљу.

ОДЛУКУ о прекиду образовно-васпитног рада на територији града Прокупља

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*