Граду Прокупљу 4,6 милиона динара од Министарства просвете за проширење капацитета сеоских вртића

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије упутило је Граду Прокупљу 4.652.600 динара за проширење капацитета вртића и предшколских одељења на сеоском подручју.
Уговор о финансирању, потписао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
-Ова средства ће бити искоршћена за проширење капацитатета и смештаја полазника старости од три до пет и по година у селима Мала Плана и Горња Стражава, казао је градоначелник Симоновић.
Према његовим речима, ово је значајна инвестиција која омогућава да свако дете у селу, као и у граду, добије своје место у вртићу.
-Трудимо се да свим нашим становницима, како у граду, тако и на селу, створимо подједнако добре услове за живот, што овим улагањем и показујемо, казао је градоначелник Симоновић.
Он је додао да становницима Мале Плане и Горње Стражаве много значи близина вртића, обзиром да сада своју децу неће морати да доводе у Прокупље.
Градоначелник Симоновић је нагласио да ће се проблем недостатка простора у вртићима веома брзо и трајно решити изградњом новог вртића који ће подмирити потребе смештаја свих малишана са територије града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*