Хуманост ученика ОШ „9.октобар“

Данас је основна школа „9.октобар“ у свом парку организовала Ускршњи вашар уз поштовање свих мера и епидемиолошке ситуације. Вашар је био хуманитарног карактера и цене су биле симболичне. Хуманост се огледа у вери – у човека, његове снаге и љубави према људима. Хумани људи поштују личност човека, искрени су и отворени у свим односима и  несебични . Хуманост је и принцип васпитања, учи се од малих ногу. Тако су ученици  на часовима, али и код куће правили корпице од папира, картона, фарбали јаја и разне украсе поводом  предстојећег празника.

Поред тога што се ученици подстичу креативношћу уче и хуманошћу. Ученици  су дали свима пример несебичном пажњом, племенитошћу и добротом.

На челу са својом учитељицама, учитељима и наставницима, али и  уз помоћ родитеља и другара, прикупљали су новац који ће бити уплаћен за малог Гаврила,  за ученицу школе која је остала без једног родитеља али и за опремање наставних средстава.

-Тренутно у овим условима у којима радимо посао учитеља, наставника није нимало лак. Пошто сви  предано и одговорно радимо  свој посао решили смо да машту, креативност и љубав према даривању претворимо у лепо и хумано дело. Тако се створила идеја да помогнемо малом Гаврилу  Ђурђевићу и нашој ученици изјавила је директорка Љиљана Вековић.

Тако су деца, уз подршку одраслих, помогла онима којима је помоћ тренутно најпотребнија и на најлепши начин пренела поруку хуманости.

Део својих радова ученици су поклонили П.У. Невен, који ће сутра организовати хуманитарну акцију у пешачкој зони, а која ће бити посвећена малом Гаврилу

Наше мало неком значи све изјавили су ученици.

Промени видљивост плоче: Post Options

Subheading (will be displayed below post title)

Alternative ad code (this will overwrite the global content ad code)

Disable Content Ad for this Post

Disable Featured Image for this Post

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*