Културно-образовни центар и учесници радионице даривали ускршња јаја

 
 

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Ускрсу, Културно образовни центар“Топлица“ организовао је ликовну радионицу током које су ученици  Основних школа „Ратко Павловић Ћићко“ и „9.октобар“ офарбали и осликали више од стотину јаја која симболишу ускснуће и веру у нови живот.

Тако су баш у складу са оним што и симболизују, преставници КОЦ-а, директор Бојан Миленковић са сардницима и учесницима радионице, ускршња јаја даривали Ковид одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“ и  Ковид амбуланти Дома здрвавља у Прокупљу.

 

У знак захвалности за све што сте током пандемије учинили за наше грађане, што сте предано и одговорно радили свој посао који није нимало лак, наша установа и ученици, наши најдражи сарадници, желимо да вам се захвалимо и уручимо ове симболичне поклоне. Надамо се да ће ускршња јаја у чијој изради су деца уградила много љубави, маште и креативности, обрадовати  пре свега пацијенте, али и све запослене у овим здравственим установама, изјавио је директор КОЦ-а Бојан Миленковић и истакао да ова установа настоји да организовањем празничних радионица  помогне деци да искажу свој таленат и умеће, али и да даривањем својих радова улепшају другим људима празнике и покажу највећу људску вредност, пажњу и хуманост.

 

Директорка Опште болнице, Сњежана Арсић, овом приликом се захвалила  ученицима и представницима КОЦ-а за овај леп и хумани гест и деци уручила слатке ускршење поклоне. Испред Дома здравља захвалност је изразила и в. д. директорка ове установе, Верица Бојичић Илић, која је казала да им је данашњи дан лепши, радоснији, обојен најлепшим бојама и да ће ускршња јаја бити подељена првенствено деци, а да ће запослени уживати у лепоти коју носе симболи најрадоснијег хришћанског празника.

Ликовну радионицу у организацији КОЦ-а водио је наставник ликовне културе, Владан Лабовић, који је младим уметницима помогао да разним техникама и украсима осликају ускршња јаја

-Ове године радионице су организоване у  кабинетима основних школа „Ратко Павловић Ћићко“ и „9. октобар“, где су ученици имали потпуну слободу у ликовном изразу. Тако су и настали занимљиви радови, међу којима  су „Зваздано небо“ Ван Гога, тродимензионални прикази, симболи  хришћанства, где су деца користила акрилне боје и разне украсе, казао је Лабовић.

Овом приликом директор КОЦ-а Бојан Миленковић уручио је захвалнице наставницима ликовне културе Владану Лабовићу и Бранку Вукајловићу односно школама које су учествовале у радионици. Захвалнице су примиле директорка ОШ “Ратко Павловић Ћићко“, Весна Тодоровић, као и директорка школе „9.октобар“, Љиљана Вековић, које су  нагласиле значај дугогодишње сарадње између школа и Културно-образовне установе „Топлица“ у Прокупљу.

 

А та сарадња огледа се првенствено у заједничким активностима и реализацији празничних радионица у којима деца, поред знања и талента имају прилику да покажу хуманост и човекољубље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*