Исплата подстицаја за основну биљну производњу по моделу од прошле године

 

 

 

Услед неповољне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, а у циљу ефикасније исплате подстицаја по хектару, у овој години ће се процес исплате вршити по моделу из 2020. године, без подношења захтева за остваривање права на подстицаје Управи за трезор.

Управа за аграрна плаћања ће на основу пресека стања о исплаћеним основним подстицајима у биљној производњи у 2020. години свим пољопривредницима који су протекле године остварили право на подстицај исплатити средства и за 2021. годину, иако нису подносили захтев. Обрачун средстава ће се вршити по основу пријављених површина под конвенционалном пољопривредном производњом са пресеком стања на дан 30.09.2020. године, изјавила је саветодавац у Пољопривредно стручној и саветодавној  служби (ПССС) Прокупља, Магдалена Тодоровић.

Према њеним речима регистрованим пољопривредницима који су претходне године добили основне подстицаје по хектару, у 2021. години биће аутоматски уплаћиван новац на рачун, без подношења захтева, која ће почети од 10. марта 2021. године.

Пољопривредници који су регистровали своја газдинства у периоду од 30. септембра 2019. до 30. септембра 2020. године, или пре тог рока, а који прошле године нису остварили право на основу подстицаја у биљној производњи, захтеве ће подносити Управи за аграрна плаћања путем мејл адресе: podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs од  1. марта до 30. априла.

Магдалена је нагласила да пољопривредници који нису технички у могућности да упуте мејл информације о подстицајима у биљној производњи могу добити у филијалама Управе за трезор.

Пољопривредним произвођачима укљученим у органску производњу, подстицаји за површине под органском производњом ће се исплаћивати по основу захтева за органску пољопривредну производњу, који Управи за трезор треба да се доставе у периоду од 3. маја до 30. јуна 2021. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*