Изградња приступних саобраћајница за нову пијацу при крају

Председник општине Прокупље Александар Симоновић  је обишао градилиште приступних саобраћајница за нову прокупачку зелену пијацу.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“55″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

„Овај пројекат радимо у сарадњи са Министарством привреде, а укупна вредност свих радова на изградњи прилазних саобраћајница и нове пијаце износиће око 200 милиона динара, док је вредност само ове прве фазе радова око 21 милион динара, рекао је Симоновић.

Другом фазом, чија је вредност око осам и по милиона динара, планирана је изградња моста који ће повезивати нову пијацу са Сокићевим булеваром. Према Симоновићевим речима, за ову фазу биће расписана јавна набавка и чим дозволе временске прилике и мост ће бити изграђен.

Трећа фаза градње зграде и помоћних објеката ове пијачне зоне, која ће, када буде завршена, представљати не само функционални тржни центар, већ и прави украс Прокупља, износиће 1.100.000 евра.

„Овај пројекат се реализује уз помоћ Европске инвестиционе банке јер се ради о заиста великом износу који Општина Прокупље није могла из сопствених средстава да финанасира, нагласио је председник.

-Урадили смо вредан пројекат који је оцењен као јако добар и економски оправдан, па је одлучено да Европска унија финансира његову реализацију, казао је Симоновић и истакао да изградња нове зелене пијаце решава и велике проблеме које су грађани до сада имали са старом, малом и потпуно неусловном пијацом која је правила просторне проблеме и продавцима и купцима.

Према његовим речима, стара пијаца ће бити уклоњена, а изградњом нове решиће се и проблем појачаног саобраћаја, недозвољеног паркирања и безбедности деце, јер се у близини старе пијаце налазе чак две прокупачке школе.

-Када буде изграђена, нова пијаца биће прави украс, а на њеној функционалности и лепоти позавидеће нам и Београђани, казао је  Симоновић.

Он је додао да грађани са нестрпљењем очекују завршетак пијаце од које очекују, пре свега, ред у снабдевању, јер ће се тачно знати где се продају сухомеснати производи, где млечни, а где је место за продају поврћа и воћа. Овде ће бити место и за мале занатлијске радње.

-До јесени, следеће 2019. године, ова пијаца, према плану, треба да буде изграђена и предата на употребу житељима Прокупља, целе општине, као и свих осталих топличких општина, нагласио је председник Симоновић.

Нова зелена пијаца је савремени објекат који је одавно недостајао Прокупљу, административном центру Топлице, према коме гравитирају остале општине Топличког округа.

Нови положај који ће имати зелена пијаца, уз главну саобраћајницу која целом дужином пролази кроз град и наслања се на ауто пут Ниш-Мердаре, омогућиће још бољи приступ и трговину пољопривредним произвођачима из овог дела Србије, који су и до сада своје пољопривредне производе овде продавали.

-На овај начин, изградњом нових објеката, чинимо да наш град сваким даном и са сваке стране изгледа све лепше и модерније, истакао је Симоновић и подсетио да је недавно завршена зграда прокупачког Дома културе и позоришта са куршумлијске стране, Спомен-парк Другом гвозденом пуку из правца Житорађе и нова савремена пијаца из правца Ниша.

-Тако ће сви који долазе у наше место, било из ког правца, одмах моћи да виде да улазе у један савремени, модеран и функционалан град, који се сваким даном све више развија, закључио је председник општине Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*