Представа „Да ли је то била шева” одушевила публику

????????????????????????????????????

У препуној сали Дома културе “Радивој Увалић Бата“ синоћ је Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ премијерно одиграло представу „Да ли је то била шева“, коју је режирала Тијана Петровић, по тексту Ефраима Кишона.

Ово је урнебесна комедија у којој су играли Ивица Илић (Ромео), Тијана Петровић (Јулија), Предраг Славковић (Шекспир), Дејан Јовичић ( Лоренцо), Анастасија Цвијановић ( Лукреција) и Јелена Лукић (Суфлер).

Овај комад је публици пружио другачији поглед на најпознатију љубавну причу о Ромеу и Јулији, 30 година пошто су преживели и остварили своју љубав.

Комад „Да ли је то била шева“ Ефраима Кишона је сатирична слика једног од највећих љубавних парова у светској књижевности-Ромеа и Јулије, коју је Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ маестрално извело. Они у њој нису трагично окончали своју љубав већ су преживели, Јулија се пробудила на време да спречи Ромеово самоубиство.

Тридесет година касније затичемо их у браку из кога је давно нестала романтична заљубљеност, а заменила ју је рутина и незадовољство јаловим животом. Ромео и Јулија кубуре са новцем који је најчешћи повод за свађу, а имају и проблеме са ћерком тинејџерком Лукрецијом и њеним одрастањем и васпитањем.

С времена на време обилази их и сам Шекспир, јер му је у гробу досадило да слуша како се свађају.

Кишонов текст нуди и приземни хумор и сатиру, али и поигравање са оригиналним Шекспировим делима-фратар који је венчао Ромеа и Јулију често Јулију назива Офелијом, а за Ромеа мисли да је Хамлет и слично.

-Све је било за похвалу, почев од режије, сценографије, глумаца који су владали сценом. Сви смо одушевљени и поново би је гледали. То је порука организатору, да што пре видимо репризу. Смеха никад доста, а за ове глумце, који нису штедели своју емоцију ниједног тренутка, како би дочарали представу на прави начин, аплауза никад доста, истакли су задовољни гледаоци.

Ова премијера била је и леп повод да прокупачки глумац Ивица Илић обележи свој јубилеј у позоришту. По завршетку представе приказан је кратак филм посвећен главном глумцу у овој представи, поводом 25 година позоришног рада. У филму су приказане фотографије и исечци видео записа са представа, али и кратке видео поруке које су припремиле колеге из позоришта и његова супруга Љиљана.

Ова установа културе, на чијој сцени је Илић одиграо велики број представа, уручила му је захвалницу.

Поред бројне публике, премијери представе су присуствовали и заменик председника општине Прокупље Мирољуб Пауновић, већница за културу Милица Ерић и помоћник председника општине Прокупље Љубинко Благотић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*