Изложба нових књига у Библиотеци


Народна библиотека „Раде Драинац“, организовала је изложбу књига у својим просторијама, где је представила велики број нових наслова, које је обезбедила захваљујући Граду Прокупљу.
-Ово је друга већа јавна набавка, све књиге су стигле и већ се налазе у фонду Библиотеке. Поред њих, ту је и један број књига које смо добили на поклон од Народне библиотеке Србије. Овом набавком, нашим члановима је доступно око 1000 нових књига, тачније 600 наслова, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.
Он је додао да је изложбу књига и конференцију организовао, како би сву децу пред распуст обрадовао и обавестио о новим књигама, које ће моћи да читају за време зимског одмора, али и касније.
-О свим узрастима и интересовањима наших читалаца смо водили рачуна, тако да ту има свега, и за предшколце, основце и средњошколце. Водили смо рачуна, наравно, и о нашим старијим члановима, и за њих смо набавили историјске романе, бестселере, научну фантастику, односно све оно што они воле. Позивамо их да дођу у Библиотеку, позајме књиге, и да ове зимске месеце лепо проведу, читајући, истакао је Огњановић.
Наглашавајући да је и ова набавка реализована захваљујући средствима Града Прокупља, Огњановић је навео да је прошле године, за књиге потрошено око 850 хиљада динара.
-Захваљујем се Граду што нас подржава, и што смо ове године успели да набавимо 4500 књига, што је стандард за библиотеку нашег типа, тако да смо у последње три године, поштујући стандард, унели у фонд Библиотеке близу 15000 књига. Тај фонд је потпуно обновљен и актуелан, тако да сада можемо да се посветимо неким другим стварима, да неке научне области обнављамо. Најпре психологију, али и неке друге посебне области, јер смо књижни фонд белетристике и дечијих издања обновили најактуелнијим и најновијим издањима, подвукао је директор Народне билиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*