Изложба посвећена НАТО агресији на нашу земљу у Галерији “Божа Илић”

У Галерији „Божа Илић“ отворена је изложба слика београдског сликара Александра Јовановића, којом је подсетио на НАТО агресију наше земље 1999. године.

Отварајући изложбу, члан Градског већа за културу Милица Ерић је истакла да само подсећање на овај, за наш народ немили догађај, буди болно сећање на понижавајући однос далеко јачег непријатеља према нашој земљи.

-Тежња Града и Народног музеја Топлице, била је да се путем културе и уметности изрази став и достојно обележи двадесет година сећања на овај тужни догађај у години јубилеја. Први моменти напада на Србију одиграли су се управо у нашем граду и Куршумлији. Због тога сматрам да ми имамо посебан однос према овој агресији, јер смо показали да смо несаломиви, као што то на очигледан начин и ова изложба приказује, истакла је Ерић.

Александар Јовановић је овој теми посветио 25 радова. Он је до сада приредио 40 самосталних и учествовао на преко 200 колективних изложби у земљи и иностранству у организацији УЛУС-а и других институција културе. За редовног члана Удружења ликовних уметника Србије примљен је 1968. године. Оснивач је Клуба ветерана-сликара и вајара УЛУС-а и организатор 19 колективних изложби овог Клуба.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*