О трговини људима уче од вршњака

Волонтери Црвеног крста Прокупље организовали су предавање на тему „Трговина људима“, које је одржано у Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу.

Прилику да о овој негативној друштвеној појави нешто више сазнају од својих вршњака, имали су ученици трећег разреда, а како истичу предавачи, средњошколци су показали велико интересовање за ову тему.

О трговини људима, средњошколцима су говориле тренер Андријана Миладиновић и едукатор Анђела Јовановић, које истичу да је превенција најбољи начин да се број жртава трговине људима смањи.

-Циљ предавања био је да се ученици упознају са начинима и облицима трговине људима. Само предавање имало је интерактивни карактер, где су ученици давали своје закључке на приказане ситуације. Превенција значи информисаност, зато се трудимо да организовањем оваквих радионица, што већи број ученика упознамо на које све начине могу да постану жртве трговине људима, кажу сараднице Црвеног крста Прокупље.

Иначе, вршњачки едукатори у континуитету организују овакве радионице по свим основним и средњим школама у оквиру својих волонтерских активности и програма промоције принципа Црвеног крста.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*