Измештање болнице у један део Дома здравља

Измештање Опште болнице „Др Алекса Савић“ у неискоришћени део Дома здравља у Прокупљу, један је од три капитална пројекта који ће се реализовати у наредном периоду.

Председница Владе Србије, Ана Брнабић, на седници Владе која је по први одржана у Прокупљу 12. октобра, изјавила је да је ово, поред изградње Индустријске зоне и „ауто пута мира“, један од три капитална пројекта за Прокупље и Топлицу.

Народни посланик и председник Одбора за здравство у Скупштини Србије, др Дарко Лакетић, истакао је да у прокупачком Дому здравља, који је са радом почео 1989. године, има пуно неискоришћеног простора, близу 30.000 квадратних метара.

-Болница у Прокупљу са радом је кренула 1929. године. И поред  сталног и континуираног опремања савременим медицинским средствима и апаратима, проширењем капацитета, повећањем броја доктора специјалиста и медицинских сестара, реконструкцијама и адаптацијама просторија, време је учинило своје и она треба да се измести, рекао је он и додао да ће се измештањем болнице, све службе налазити на једном месту.

За опремање изузетно великог и неискоришћеног простора од 30.000 метара квадратних у  Дому здравља, планирана су средства у износу од 2,5 милијарде динара.

Да се ради о великој цифри, говори податак да су оволика средства враћена у последњих неколико година, као дуг руководства локалне самоуправе до половине 2012. године.

Лакетић је подвукао да је већ кренула прва фаза израде техничке документације.

-Улагање у адаптацију и реконструкцију објеката болнице постало је економски неисплатљиво. Наш циљ је да становници Прокупља и Топлице на једном месту добију сву неопходну здравствану заштиту, рекао је Лакетић и истакао да ће реализацијом пројекта, овај део Србије добити једну модерну, функционалну и савремено опремљену здравствену установу са стручним и вредним кадром.

-Довођењем инвеститора и отварањем нових радних места, потребно је унапредити и здравствену заштиту. Са економским развојем,  неопходно је да унапредимо и здравствену заштиту, и због тога је важно да се реализује и овај пројекат, изјавио је председник општине Прокупље Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*