Изузетно велико интересовање грађана Прокупља за превентивне лекарске прегледе

 

 

Након летње паузе, јуче је у прокупачкој болници „Др Алекса Савић“ спроведена још једна акција бесплатних превентивних прегледа, за коју је владало изузетно велико интересовање Прокупчана, сопштили су данас из прокупачке Болнице.

Том приликом сви грађани Прокупља а и целог Топличког округа без упута изабраног лекара, са и без здравственог осигурања, могли су да измере крвни притисак и ураде ЕКГ, провере ниво шећера у крви, ураде општи тумор маркер, ултразвучни преглед абдомена као и оториноларинголошки (ОРЛ) преглед.

-У нашој установи забележено је изузетно велико интересовање грађана тако да смо код 182 грађана урадили укупно 717 прегледа, саопштили су данас из прокупачке Болнице.

Према њиховим речима ултразвучни преглед абдомена обавило је 147 грађана, ОРЛ преглед 92 грађанина, анализа мерења шећера у крви урађена је код 105 грађана, општи тумор маркер код 41 пацијента, док је крвни пртисак и ЕКГ проверило 166 грађана Прокупља.

-Након ових прегледа због сумње на постојање неког оболења два пацијента су послата на даља испитивања кроз Дневну болницу а један је задржан на даљу дијагностику и лечење на Интерном одељењу, истакли су у прокупачкој Болници.

Ове акције у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу спроводи Министарство здравља Републике Србије.

Министарство здравља ће и у наредном периоду наставити са организовањем превентивних прегледа, а Општа болница Прокупље овим путем позива грађане да и даље учествују у овим акцијама и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Општу болницу „Др Алекса Савић“ овога пута посетио је Горан Стаменковић, помоћник министра за инспекцијске послове Министарства здравља који је са директорицом болнице др Сњежаном Арсић обишао пацијенте и запослене.

Том приликом је наглашено да је у овој акцији Министарства здравља до сада прегледано више од 325.000 хиљада грађана, што је најбоља  потврда унапређења јавне свести у Србији о значају превенције као основе очувања здравља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*