Јапанско тетовирање обрва – све што требa да знате

Шминкери широм света се слажу да су лепе обрве најбољи рам за лице и да када су обрве лепо обликоване, лако је истаћи женску лепоту. У последњих неколико година, растући тренд у свету шминке је 3Д јапанско исцртавање обрва. Заиста, идеја звучи сјајно: имати у било које доба дана савршено сређене и обликоване обрве, које не зависе више од стабилности наше руке када их цртамо ујутру пре посла, него су увек беспрекорне. Наравно, предност свакодневног цртања обрва је у томе што ако погрешимо у облику, уз неколико потеза можемо ту грешку преправити, док је јапанско исцртавање, иако полутрајно, ипак врста тетовирања.

1. Шта је јапанско исцртавање обрва и како се разликује од 3Д исцртавања обрва?
Јапанско исцртавање обрва (мицробладинг) је техника полутрајног исцртавања обрва. Приликом третмана јапанског исцртавања пигмент се убацује плитко под кожу, специјалном оштрицом тзв. мицробладе-ом и на тај начин се исцртавају длачице баш тамо где природне недостају, савршено попуњавајући недостатке на вашим обрвама. 3Д исцртавање представља унапређену верзију јапанског исцртавања обрва са циљем што природнијег крајњег резултата, из ког разлога се приликом 3Д исцртавања често комбинују две технике: сенчење (мануал схадинг) и јапанско исцртавање длачица.

2. О чему треба размислити пре него што се донесе одлука да се исцртају обрве и које су предности исцртавања?
Пре него што пођете на третман, треба добро размислити коме ћете поверити своје лице, каквог су квалитета и састава пигменти који се користе и „убацују“ у ваш организам, да ли су услови за рад и прибор који се користи на задовољавајућем хигијенском нивоу, да ли је прибор стерилан итд. Неретко се дешава да се по ниским ценама на друштвеним мрежама нуди услуга исцртавања обрва коришћењем слика туђих радова, на шта посебно треба обратити пажњу и размислити да ли је нижа цена вредна толиког ризика. Увек се добро распитајте пре него што донесете одлуку коју морате носити на лицу барем наредних годину дана.

Највећа предност полутрајног исцртавања обрва је лепота без трунке шминке. Свако јутро, пробудићете се са лепо обликованим, савршено природним обрвама. Моћи ћете да баците све оловке за обрве и да одспавате 15 минута дузе свако јутро. И што је најважније, чак и када нисте нашминкани, ваше обрве неће изгледати „нападно“ вец потпуно природно.

3. Код фризера дођемо са јасном идејом каква желимо да нам буде нова фризура, да ли је добро да сами бирамо облик обрва који желимо или то одређује професионалац?
Уколико сте некоме поклонили своје поверење и дошли на третман, то би требало да значи да верујете да тај неко зна шта ради и да ће умети да одреди прави облик за ваше лице, уз консултацију са вама, наравно. Често се дешава да клијенткиње које годинама цртају обрве оловком навикну на облик који исцртавају и на том облику инсистирају и током третмана, колико год он не пристајао њиховом лицу.

4. Да ли поступак исцртавања боли и да ли се ради под анестезијом?
Приликом третмана, премазује се анестетик у виду креме, па клијенти осећај приликом исцртавања најчешће пореде са „мало јачим чупањем обрва“.

5. Колико траје сам поступак исцртавања?
Третман траје у просеку око сат и петнаест минута, а највише времена се посвети разговору са клијентом и исцртавању облика, након чега исцртавање длачица траје свега 20 минута.

6. Шта очекивати након исцртавања?
Првих неколико дана, након исцртавања, боја је интензивна, понекад и до 50% тамнија него што ће бити када обрве потпуно зарасту. Такође, дебљина обрва се смањи и до 15% након 7 дана и тек тада видимо прави резултат. Морате се наоружати стрпљењем и бити спремни на промену на свом лицу.

7. Да ли су потребне корекције и када?
Прва корекција се ради након месеца дана, најкасније 2 месеца од исцртавања. Тада се коригују ситни детаљи на обрвама, додају се длачице уколико је нека од исцртаних избледела приликом зарастања коже и слично, свакако све у договору са клијентом.

8. Како треба неговати исцртане обрве?
Након самог третмана обрве се неколико пута перу млаком водом и сапуном и третирају кремом за регенерацију коже. Врло је битно да се у потпуности придржавате упутства за посттретманску негу како би кожа апсорбовала боју на прави начин.

9. Какве су најчешће реакције твојих клијенткиња на нов изглед обрва и колико времена је потребно да бисмо се навикли на нов израз нашег лица?
Већина клијенткиња бива шокирана када се први пут погледају у огледало и углавном коментаришу како себи изгледају чудно. Већ након неколико дана, када боја посветли реакције су увек позитивне, а након корекције, када коригујемо све до најситнијег детаља, углавном се третман завршава реченицом: „Сада су ми обрве савршене!“

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*