Јавни час и радионица у оквиру манифестације “Музеји за 10”

Манифестација „Музеји за 10“, која је почела 13. маја, а коју прокупачки Музеј организује у сарадњи са другим установама културе и школама, изазвала је велико интересовање наших суграђана.

Тема овогодишње, пете по реду манифестације, јесте „Музеји као средиште културе: Будућност традиције“, а у програму, који је  Народни музеј Топлице припремио, највећим делом учествују деца школског узраста.

-Деца доносе посебну важност овој нашој заједничкој манифестацији, јер они су ти који ће у будућности доносити одлуке о значају и важности очувања наше богате традиције, коју и док причамо о њој, чувамо, истакла је координатор манифестације „Музеји за 10“ Маријана Остојић.

Она је похвалила ученике првог разреда прокупачке Гимназије, који су за своје вршњаке одржали јавни час о „Сликовном писму некад и данас“ и нагласила да је једнако интересантна била и радиониоца, коју је организовала учитељица Основне школе „Милић Ракић Мирко“ Јелена Бабић са својим ученицима. Радионица је одржана на тему „Како су деца писала слова, када је школа била стара, а не нова“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*