Републичка смотра ученичких задруга у суботу у Прокупљу

Под покровитељством Града Прокупља, у суботу, 18. маја, од 9 до 13 сати, у Прокупљу ће бити одржана 23. Републичка смотра ученичких задруга. Домаћин ове Смотре биће Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“.

-То што смо домаћин овако велике и значајне манифестације, нама представља велику част. Добро смо се припремили да најпре будемо добри домаћини нашим гостима, а потом и да производима које будемо изложили, покажемо колико су наша деца креативна и вредна. Радујемо се овом догађају, који је, на нашу велику радост, уследио само после наша два учествовања на претходним Смотрама, рекла је директорка ОШ “Ратко Павловић Ћићко” Весна Тодоровић и позвала Прокупчане да и они у суботу посете центар града, где ће, иначе, Смотра бити одржана, погледају изложбу и купе оно што им се допада.

На овој 23. Републичкој смотри ученичких задруга учествоваће 15 школа из целе Србије, а међу њима је и Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“.

Иако Смотра није такмичарског карактера, она ће имати и жири, који ће се састојати од представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, ученичких задруга и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, који ће на крају ипак одлучити о томе чији је штанд са изложеним производима био најбољи.

И члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић је изразила задовољство због овог важног догађаја за прокупачке школе и град Прокупље.

-Велика нам је част што смо покровитељи велике и веома значајне ученичке манифестације, као што је Смотра. Увек ћемо подржавати младе, пружати им прилику да покажу своје вредности и напредовање, јер они су будућност нашег града, нагласила је члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*