Прокупачки средњошколци донели у град осам диплома са такмичења из књижевности у Сремским Карловцима

На републичком такмичењу из књижевности “Књижевна олимпијада”, одржаном у Сремским Карловцима, прокупачки ђаци су показали завидно знање и у Прокупље се вратили са освојених осам диплома.

Велики успех, ученици Гимназије и Медицинске школе “Др Алекса Савић” су показали на тесту из познавања и тумачења књижевности који је организован 12. маја у Карловачкој гимназији, најстаријој у Србији.

Тако су прво место на овом такмичењу средњошколаца из целе Србије освојили Тања Арсић, ученица четвртог разреда Гимназије (професорка Биљана Радмановић) и ученик првог разреда Медицинске школе Немања Милић (професорка Марија Васковић).

Друго место освојио је ученик другог разреда Гимназије Михајло Марјановић (професорка Марија Тодоровић), док су треће место освојиле гимназијалке Нађа Крговић (прва година, професорка Марија Тодоровић) и Јелена Трипковић (прва  година, професорка Драгица Анђелковић), ученица другог разреда Марија Лакићевић (професорка Марија Тодоровић) и матуранткиње које је припремала професорка Биљана Радмановић-Милица Марјановић и Даница Бошковић, а такмичила се и матуранткиња Јелена Стојковић.

Срећа због успеха и добијених диплома, озарила је лица прокупачких средњошколаца, који су се са поносом и одличјима у рукама сликали крај споменика великог песника Бранка Радичевића.

-Такмичење из књижевности у Сремским Карловцима се одржава већ седам година уназад, а прокупачка Гимназија учествује од самог почетка, тако да је овако добар резултат био и очекиван, обзиром на дугогодишњи рад професора и ученика, казао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.

Он је нагласио да се ради о вредним ученицима, који се за такмичење припремају заједно са својим професорима током читаве школске године, како на ванредним, тако и на часовима редовне наставе.

Минић се овом приликом захвалио на помоћи представницима Града Прокупља, који су вредним ученицима изашли у сусрет и помогли да се такмиче куповином уџбеника, организацијом путовања и преноћишта.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*