Техничка школа „15. мај“ за рођендан отворила врата за осмаке

Дан Техничке школе „15. мај“ обележен је манифестацијом „Отворена врата“ за ученике осмог разреда свих прокупачких основних школа. Током боравка у Школи, будући средњошколци  обишли су учионице и школске радионице, где су се упознали са образовним профилима и занимањима која постоје у овој установи.

Директорка Техничке школе, Биљана Миленковић, каже да су ученици завршних разреда основних школа са великим интересовањем слушали излагања професора о занимањима и образовним профилима.

-Наставу, у 24 одељења, тренутно похађа 675 ученика. Наредне школске године, ову Школу моћи ће да упише 180 ученика. На захтев топличких привредника, отворен је нови смер, „моделар одеће“, у четворогодишњем трајању, на којем ће моћи да се упише 30 свршених основаца, каже она и додаје да до почетка наредне године очекује и реализацију пројекта “Подстицање запошљавања младих“.

Директорка Миленковић подвлачи да су поједине машине већ допремљене, али да се очекује да комплетан Тренинг центар буде опремљен до септембра месеца, где ће обуком бити обухваћени млади од 18 до 35 година.

Циљ овог јавно-приватног партнерства је да се омогући развијање стручног оспособњавања ЦНЦ оператера и успостави Центар за обуку незапослених у Техничкој школи.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*