Одржан Сајам запошљавања у Прокупљу

Други у овој години Сајам запошљавања, одржан је данас у Прокупљу, у организацији Националне службе за запошљавање.

Послодавци са територије Топличког округа понудили су око 400 радних места, а највише радника, око 200, запослиће компаније “Леони” и “Бизлинк”.

-Сајмови су се показали као веома ефикасни, јер незапослена лица имају прилику да контактирају са послодавцима, упознају се са послом који се нуди и доставе своје биографије. Данас је 35 послодаваца понудило велики број радних места, а што се тиче занимања, тражени су радници у производњи, возачи, металостругари, заваривачи, али и машински и електроинжењери, менаџери, програмери. Сајам је прилика да незапослена лица нађу посао, али и погодност за послодавце који на основу пријава, могу да траже раднике када се укаже потреба за одређеним занимањем, казала је директорка НСЗ Прокупље Ана Ђорђевић и додала да је ове године на евиденцији НСЗ Прокупље број незапослених мањи за 1600, у односу на исти период прошле године.

Члан Градског већа за привреду и локални економски развој, Маја Башић, исказала је задовољство због организације још једног оваквог Сајма у овој години.

-Драго ми је што видим да је овде присутан велики број привредника, који ће упослити младе људе. Тако ће они остати овде и у свом родном месту живети и формирати породице. Иначе, Град Прокупље је Локалним акционим планом запошљавања издвојио 20 милиона динара за спровођење програма и активних мера запошљавања у овој години, нагласила је Башић.

На Сајму су уручена и решења о додели субвенција за самозапошљавање. Средства, у износу од 200.000 динара, додељена су незапосленим лицима која желе да покрену сопствени бизнис, док је 220.000 опредељено за запошљавање лица која су технолошки вишак, а 240.000 за лица са инвалидитетом.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*