Један дан са радницима на градилишту Дома здравља

Екипа од 40-ак вредних људи, који се нису уплашили ни короне, ни ванредног стања, наравно уз поштовање свих мера заштите, већ три месеца, сваког радног дана, налази се на истој локацији и са истим циљем: Дом здравља Прокупље, што пре од ове зграде направити модеран здравствени центар за све пацијенте из Топлице!
Сви знамо да је здравље на првом месту. А како га сачувати и унапредити без квалитетне здравствене заштите и добро опремљених здравствених установа? Кад се каже „добро опремљен“, мисли се на кадар, али и на објекте. Посебно данас, у време епидемије која је погодила читав свет, и нашу земљу схватамо колико нам здравствене установе значе и колико је важно да здравствени систем добро функционише.
Зато ће Прокупље добити најмодернији здравствени центар у околини. То заслужују и грађани Прокупља, али и целе Топлице. А за здравствену заштиту на једном месту, заслужна је Влада Републике Србије и председник Србије, који су подржали реализацију овог пројекта у сваком погледу, а пре свега финансијски, народни посланик из Топлице Дарко Лакетић који се није смирио док се није отпочело са радовима, локална самоуправа и наравно, вредни радници. Ништа без добрих и вредних људи који, како кажу, сваки свој посао схватају озбиљно и труде се да заврше у најкраћемо могућем року, а посебно овај, који се тиче здравља и живота.
-Најбитније од свега је да нема кашњења у извођењу радова. Све се стиже, кад се хоће. Имамо времена и да одморимо, и да наставимо са радовима, па понекад и да запевамо, каже са осмехом на лицу шеф градилишта Илија Опалић.
Њихов радни дан почиње тако што се окупљају до 7 ујутру, а након тога се прави дневни план и распоред радника. Такође, постоји исти такав план, само недељни.
-За ова три месеца нисмо имали нити једну повреду на послу, ни најмању, нити се неко разболео, тако да све иде како треба, истиче Опалић.


Имају радници времена и да поразговарају са грађанима који дођу у Дом здравља, а онда искористе прилику да погледају како радови напредују.
-Могу да приметим да су људи задовољни што после толико деценија виде скеле и да се нешто ради. А ми стварно нисмо стајали ових месеци, наравно уз поштовање свих мера заштите. Имали смо дозволе за кретање у време ванредног стања, истиче радник на градилишту Милан Паповић.
Слажу се радници у много чему, као и у томе да су презадовољни односом представника фирме „Термомонт“, која је иначе носилац посла, према њима и истичу да је направљена одлична организација у раду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*