Запажен успех ученица „Таткове школе“ на мећународном конкурсу о пандемији корона вируса

Две ученице прокупачке Основне школе „Никодије Стојановић – Татко“ постигле су запажен успех на међународним литерарним и ликовним конкурсима који су за тему имали изолацију у време пандемије коронавируса.
Тако је „Дневник у изолацији“ ученице те школе Милице Бјелетић проглашен за један од најуспешнијих на Међународном конкурсу „Време кад је планета стала“. Овај конкурс је током пандемије организовала „Наставничка мрежа“, на чијем сајту и фејсбук групи је и постављен награђени рад. Милица ће као награду добити диплому, а њеним успехом поноси се и њена професорица српског језика Љиљана Суботић.
Иако школе не раде на уобичајен начин, настава се ипак одвија без икаквих проблема, тако што је ученици похађају из својих домова, путем наставне платформе. Многи од њих, уз редовно учење и домаће задатке, имају времена и за додатне активности које их усрећују и којима испуњавају своје слободно време. Тако су литерарци „Таткове школе“ писали „Дневник из изолације“.
-Ученица Милица Бјелетић је током пандемије време и размишљања поделила са својим дневником у изолацији са којим је учествовала на конкурсу „Наставничке мреже“, где је још једном потврђен њен велики таленат за писање. Она је , као литерарац била активна током целе школске године. Посебно нас је одушевљавала зрелим мислима у периоду изолације. Њене странице о Лазаревој суботи и Ускрсу биле су веома запажене и штампане су у магазину „Топличанка“ и на сајту „Моје дете“, истакла је професор српског језика и књижевности Љиљана Суботић.
Ова школа може да се похвали још једним успехом своје ученице ЛанеТијанић чији се ликовни рад нашао међу 100 најбољих у конкурецији од 1050 ученичких радова . И овај ликовни Међународни конкурс са темом „Планета дише у истом ритму“ организовала је током пандемије корона вируса Наставничка мрежа а Ланин рад је такође постављен на сајту и фејсбук групи те мреже.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*