Још недељу дана до песничке манифестације „Драинчеви сусрети“

Још једна недеља нас дели од одржавања једне од најзначајнијих и најважнјих манифестација, не само у културном животу нашег града, већ и целој земљи. Реч је о 49. по реду књижевној манифестацији „Драинчеви сусрети песника“, чији наставак ће, после мајског дела, уследити 28. а завршиће се 30. августа.

На недавно одржаној конференцији за новинаре у Народној библиотеци „Раде Драинац“, када је председник жирија за доделу награде „Драинац“ др Горан Максимовић саопштио да је овогодишњи добитник Власта Младеновић, за књигу поезије „Локалитет и свет шаркаменских рима“, чуло се и то, да Прокупље са културним догађајима и њиховом организацијом, не заостаје за много већим градовима у нашој земљи

Ове похвале, наравно иду на адресу Општине Прокупље и њених културних радника, чији рад је препознало и Министарство културе Владе Републике Србије и доделом одређених финансијских средстава, омогућило да се планирани програмски садржаји у потпуности реализују.

Подсећамо све поштоваоце великог песника Драинца и његовог дела, да су организатори и за овај део сусрета у августу, припремили разноврстан и садржајно богат програм, који ће бити крунисан, као и сваке године, уручењем награде, овај пут Власти Младеновићу из Неготина.

О његовој награђеној књизи, жири је образложио да представља исповест побуњеног песника, који сажима искуство прошлости и садашњости, поезије и историје и изводи закључке о смислу савременог певања и постојања.

Ближе упознавање са редовима награђене књиге овогодишњег лауреата песничке награде „Драинац“ уследиће на самом уручењу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*