Још поклона за прваке за срећан и успешан почетак

У име Општине Прокупље, прваке Основне школе „Милић Ракић Мирко“, данас су посетили заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за просвету и спорт Маја Рнђеловић.

Они су овом приликом поздравили будуће прваке и поделили им поклоне које им је припремила локална самоуправа.

– Реч је о ранцима, мајицама, качкетима и наруквицама које ће им помоћи да се безбедније крећу од куће до школе. Ово је веома важан дан у одрстању наших најмлађих суграђана и ја им желим да им и сваки следећи протекне у радости и задовољству. Будите безбрижни у својим школским клупама, али и вредни и радознали у сазнавању нових знања, која ће вам убудуће користити. Радујте се добрим оценама, али учите да бисте знање, које стекнете у основној школи, могли да искористите и касније у животу, кроз ваш рад. Веселите се успесима својих другара и делите на једнаке делове све оно што ће вас заједно чинити срећним. Општина Прокупље ће као и досад увек бити ту да вам помогне колико год је у могућности. Желим вам срећан полазак у школу и да безбрижно одрастете у добре и племените људе, истакао је поздрављајући прваке Основне школе „Милић Ракић Мирко“ заменик председника Мирољуб Пауновић.

И директор ове основне школе Саша Јововић је својим најмлађим ђацима честитао полазак у школу и пожелео им да буду добри и вредни ђаци. Он је овом приликом истакао да је све спремно за почетак нове школске године.

– Оно чиме можемо да се похвалимо јесте то да смо успели да обновимо један део подова у учионицама, овде у матичној школи, али и у издвојеном одељењу у Петровцу. Деца ће у овој школској години учити у окреченим и светлим учионицама, а школски хол смо улепшали уметничким делима фреско сликарства, фрескама Светог Саве и Белог анђела, нагласио је директор Јововић.

Ова, најмлађа прокупачка основна школа у петак слави свој рођендан и за ту прилику су њени ученици, заједно са наставницима припремили богат и садржајан програм.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*